We love the earth

We zijn allemaal afhankelijk van de planeet waarop we leven.
Duurzaam omgaan met de wereld is dus een belangrijke voorwaarde voor onze toekomst.


Daarom gaan wij voor duurzaamheid tot in elke vezel: van ontwerp tot materiaal, kleuring, productie, logistiek en verpakking.
Hopelijk zeg jij dan na jaren: “Dit is nog steeds mijn lievelingskleding.”

 

 

 

GOTS-gecertificeerd

De Global Organic Textile Standard is de internationale standaard voor verantwoorde kleding. GOTS heeft strakke richtlijnen voor de hele productieketen. Dit gaat van de katoenteelt, via de fabricage van garen en doeken, naar het inkleuren, het snijden en naaien, tot aan de distributie, verpakking en verkoop. Echt van het begin tot het einde dus.

Ecologie
Denk hierbij aan biologische aanbouw van katoen (dus zonder pesticiden), milieuvriendelijke chemicaliën (niet giftig voor mensen en biologisch afbreekbaar), waterzuivering bij de fabrieken, minimaliseren van restafval en vervoer.

Welzijn
Denk hierbij aan fairtrade prijzen voor de grondstoffen, eerlijke salarissen en pensioenen, veilige en hygiënische arbeidsomstandigheden en uiteraard een verbod op kinderarbeid.

Slow fashion

Fast fashion staat synoniem voor massaal geproduceerde goedkope kleding van lage kwaliteit en zonder respect voor mens en milieu. Ruim 90 procent van alle fast fashion wordt gemaakt in lagelonenlanden. Van elk verkocht T-shirt gaat gemiddeld 13 cent naar het salaris van medewerkers. En dan te bedenken dat ongeveer 40 procent van de gekochte kleding nooit gedragen wordt. Het merendeel van fast fashion wordt het volgende seizoen alweer weggegooid en vervangen door wat nieuws.


Slow fashion daarentegen is tijdlozer qua ontwerp, heeft een goede kwaliteit en is duurzaam geproduceerd. Wij verkopen liever kleding waarvan je na jaren zegt: “Dit is nog steeds mijn lievelingskleding.”

Duurzaamheid is een belangrijke leidraad bij al onze beslissingen, groot en klein. Neem bijvoorbeeld de verpakking, deze is minimalistisch en 100 procent recyclebaar. Ook het ontbreken van een geprinte factuur is een bewuste keuze binnen onze duurzaamheidsfilosofie. Deze sturen we liever digitaal.