Nieuws

/ Nieuws

Zó vertel je het verhaal van jouw trui

Zó vertel je het verhaal van jouw trui

Kleding met een positieve opdruk veroorzaakt blije gesprekken tussen mensen, zo ervoer mede-oprichter Gerben aan den lijve toen hij met zijn ‘Have a nice day’-shirt op vakantie was. Het was de aanleiding voor het opzetten van Supermegaflex Positive Clothing Company. Inmiddels verspreiden we positiviteit door de opdrukken, maar óók door het productieproces.

Supermegaflex


Als je een blije reactie krijgt op je nieuwe aanwinst, heb je dus een positief verhaal te vertellen. Wel handig om even de ins & outs van jouw trui te kennen. We zetten het voor je op een rijtje.

 

Je ontwerpt ‘m zelf

Supermegaflex heeft namelijk een online ontwerptool, waarin je zelf de kleur van je kledingstuk, de tekst en de stijl van de opdruk bepaalt. Misschien past een uitgesproken design van ‘Have a nice day’ echt bij jou, omdat je het altijd leuk vindt om mensen wat positieve energie te geven. Of kies je voor ‘Dance like nobody is watching’, omdat je vindt dat iedereen op de wereld volledig zichzelf moet kunnen zijn, zonder rekening te houden met wat mensen over hem denken. Je kiest zelf een tekst die jou (letterlijk) op het lijf geschreven is.

 

Hij is GOTS-gecertificeerd

Dat staat ook op het labeltje in de zij-naad van je kleding. 

GOTS staat voor Global Organic Textile Standard en staat voor de hele wereld achter je kleding. Het is een namelijk een keurmerk dat je pas krijgt als je productieproces voldoen aan allerlei sociale en milieueisen. Je trui is van biologisch katoen, is in het productieproces amper belastend geweest voor het milieu, en iedereen die eraan meegewerkt heeft, heeft dat veilig gedaan en er netjes voor betaald gekregen. En er hebben gegarandeerd geen kinderhandjes aangezeten. Jouw aankoop heeft de wereld dus een beetje mooier gemaakt

 Like Supermegaflex op Facebook

Je weet precies waar hij vandaan komt

We hebben anderhalf jaar onderzoek gedaan naar het productieproces. We zijn zelfs op de productieplek gaan kijken, zodat we helemaal transparant kunnen zijn over waar je kledingstuk vandaan komt. 

Je trui komt uit Turkije, van een kledingmaker waar alleen maar GOTS-gecertificeerde kleding gemaakt wordt. En het mooie is, dat alle onderdelen van het productieproces plaatsvinden in een straal van 20 kilometer. Katoen plukken, spinnen, verven en naaien. Dit in tegenstelling tot kleding die je bij veel grote modehuizen koopt. Die heeft vaak namelijk wel 40.000 kilometer afgelegd, voor het in je kast belandt!

De grootste afstand die jouw trui heeft afgelegd, is van Turkije naar Nederland. 3000 kilometer. Dat ging met nog 1199 truien tegelijk, zodat dat maar één keer hoefde. Ze liggen nu opgeslagen in een magazijn in Den Bosch, waar ook de printer die de tekst erop print. Helemaal ecologisch natuurlijk, met verf op natuurlijke basis en praktisch geen restafval.

 

Hij gaat echt wel 5 jaar mee

Wij hebben in alles gekozen voor de hoogste standaard. In Turkije produceren ze namelijk het beste katoen van heel Europa. We hebben ook niet bezuinigd op de kwaliteit van de stof en kwaliteit van bedrukking. Daardoor is ‘ie echt superzacht zacht en comfortabel. Je zou hem het liefst elke dag aandoen.

En als je hem wast, verandert er niks aan de opdruk! Dat komt doordat de verfstof echt in de vezel geïnjecteerd, waardoor de tekst niet kan vervagen of bladderen.

 Duurzaam cadeaudoosje

Het is een cadeautje!

Daarom wordt hij in een cadeaudoosje van duurzaam karton bij jou (of iemand anders) thuisbezorgd. Zelfs in de verzending houden we dus rekening met het milieu.

 

Hij kost maar 70 euro

Wat heel erg meevalt, als je je bedenkt dat je voor een massaproduct als een G-star trui makkelijk hetzelfde neertelt. Dat terwijl de productieomstandigheden daarin vooral gaan om snel en goedkoop en dus wereld-onterend. 

In de winkel zou je voor deze trui veel meer betalen, omdat er dan ook nog winst op gemaakt moet worden. Wij zijn non-profit, willen alleen de wereld een beetje mooier maken. Dus vragen we voor je trui niet meer dan nodig om uit de kosten te komen.

(Ohja. Die 70 euro is nog zonder korting. Want met code FLEX10 krijg je van ons altijd 10%)  

 

Waar kies jij de volgende keer voor? Kleding met een modelabel, of kleding met een verhaal?


#spreadpositivity & fix je eigen trui met een verhaal 

Fix je eigen trui met een verhaal