Nieuws

/ Nieuws

We luiden de herfst in met onze nieuwe t-shirtlijn! (Da's pas slow fashion)

We luiden de herfst in met onze nieuwe t-shirtlijn! (Da's pas slow fashion)

Ha, we overdrijven niet als we zeggen dat we hier al een hele poos naar uitkijken: de Supermegaflex t-shirtlijn staat online! Vanaf nu kun je dus ook kortgemouwd met een Have a nice day of Tu es formidable over straat. En dat ook nog eens in een gloednieuw design. Wil jij de show stelen met ons nieuwste ontwerp, ga in de customizer dan voor de Flex-stijl. Voor 37 euro (plus verzendkosten) haal je jouw breezy creatie in huis. Laat die herfst maar komen. Of, eh...?

Ja, wij van Supermegaflex doen de term slow fashion eer aan. Zoals onze sweaters uitkwamen toen het hoogzomer was, zo lanceren we onze t-shirts nu de eerste dwarrelende herfstblaadjes gesignaleerd zijn. Wij doen het net even anders dan dat je gewend bent. Maar, voordat je hier een merkwaardige marketingstrategie in ziet, hier onze echte redenen:

We zijn overgestapt naar een nog betere leverancier
Hij heet Mahir en is dé GOTS-man van Turkije
Onze sweaters droegen natuurlijk al het GOTS-keurmerk voor duurzaamheid. Maar op dit gebied is the sky echt the limit, vonden wij. Voor onze t-shirts zijn we daarom op zoek gegaan naar Turkije’s pionier in biologisch katoen. Dat was nogal een speurtocht, maar nu hebben we ‘m! Onze nieuwe leverancier Mahir was de allereerste in Turkije met het GOTS-certificaat. Zijn fabriek levert bovendien enkel en alleen duurzame kleding (veruit de meeste fabrieken leveren ook nog niet-gecertificeerde waar). We weten nu: van leverancier switchen kost even tijd. Maar we vinden het te gek als iemand zich zo inzet voor een betere industrie, en willen dat heel graag aanmoedigen.

Die leverancier moest en zou trouwens in Izmir zitten
Want verre reizen, daar houdt slow fashion niet zo van
Izmir is de derde stad van Turkije. En in Izmir zijn de katoenvezels lang. Zo lang zelfs, dat deze stad bekendstaat als dé plek voor kwaliteitskatoen. Om die reden zat onze sweaterleverancier Ali in Izmir, en je snapt, wij wilden die fameuze katoenvezels ook voor onze shirts. Bovendien vonden we het belangrijk dat alle onderdelen van het productieproces weer zouden plaatsvinden binnen een straal van 20 kilometer. Katoen plukken, spinnen, verven en naaien. Dit in tegenstelling tot kleding die je bij veel grote modehuizen koopt. Die heeft vaak namelijk wel 40.000 kilometer afgelegd, voor ie in je kast belandt. Slow fashion reist niet van hot naar her! Dus met Mahir in Izmir zitten we goed.

No waste, no cry ;)
(Maar dat lukt soms niet in
no time)
Na de productie van onze sweaters hadden we nog wat reststoffen bij onze vorige leverancier Ali liggen. Daar wilden we natuurlijk wat mee. Ali zorgde ervoor dat de stoffen bij Mahir kwamen, en die maakte er jerseystof voor de t-shirts van. Geheel in de duurzaamheidsfilosofie van Supermegaflex. We denken trouwens ook vooruit op dit gebied: net als bij de sweaters is er geen labeltje in je t-shirt genaaid. Waarom plastic toevoegen als je de labeltekst ook in het kledingstuk kan drukken? Handig met recyclen - al is het nog lang niet zo ver, want het katoen is van superkwaliteit.

 

Nieuwe t-shirtlijn

Lang verhaal kort: in dit t-shirt wil je rondlopen deze herfst. Natuurlijk maak je in onze tool weer je eigen creatie. Kijk vooral even naar onze nieuwste stijl Flex. Zijn we trots op. De tool vind je hier. Have a nice day!