Nieuws

/ Nieuws

PERSBERICHT: Supermegaflex verspreidt positiviteit met 100% duurzame truien

PERSBERICHT: Supermegaflex verspreidt positiviteit met 100% duurzame truien


In een wereld waar negatief nieuws vaak de boventoon voert, bouwt Startup Supermegaflex sinds januari 2017 aan een community die de wereld een beetje mooier wil maken. Mensen verbinden en positiviteit verspreiden zijn de pijlers. Uniek aan Supermegaflex is, dat zij naast een online positiviteitsplatform, ook een offline community creëert. Dit doet ze door customizable truien te verkopen met teksten waar iedereen blij van wordt. Mensen kunnen zo fysiek positiviteit de wereld in dragen. De truien zijn GOTS-gecertificeerd en Supermegaflex werkt zonder winstoogmerk. Zo maakt Supermegaflex de wereld zelf ook een beetje mooier.

Supermegaflex is een initiatief van ras-optimisten Gerben de Jong en Gerwin Timmerman. “Een positieve instelling maakt het leven mooier en dat dragen we graag met zoveel mogelijk mensen uit.”, aldus de oprichters.

Supermegaflex als spil in een verbonden en positieve wereld       

Supermegaflex speelt in op de universele waarde van positieve teksten. Gerben reisde door Amerika en kreeg aan de lopende band blije reacties van onbekenden op zijn t-shirt met de tekst ‘Have a nice day’. Positieve teksten verbinden mensen, ongeacht afkomst en achtergrond. En een positieve verbinding tussen mensen leidt tot meer geluk, vertellen ook verschillende onderzoeken. Dat is iets waar meer aandacht naar uit mag gaan, in een wereld van overwegend negatief nieuws.   

Toen Gerben en Gerwin aan de keukentafel zaten en een documentaire bespraken over misstanden in de kledingindustrie, was het idee voor Supermegaflex geboren: 100% duurzame en eerlijke truien verkopen met positieve teksten, om verbondenheid tussen mensen te stimuleren. Door het GOTS-certificaat en het werken zonder winstoogmerk, is positiviteit in iedere vezel van Supermegaflex doorgetrokken.

Hoe werkt het?

Je kan zelf je Supermegaflex-trui customizen in de ontwerptool op de website www.supermegaflex.com. Kleur, tekst en stijl kun je zelf kiezen. ”Lobi da Basi!”, “We are one!”, “Let love rule!” zijn een greep uit de positieve teksten. Bovendien hebben Gerben en Gerwin anderhalf jaar onderzoek verricht naar het model van de truien en de productie van de truien. Ze reisden zelfs af naar de kledingfabriek in Turkije om met eigen ogen te zien hoe alles in zijn werk gaat. Het resultaat: lievelingstruien die jarenlang mee kunnen.

Like-supermegaflex

Toekomstplannen

Supermegaflex bouwt de komende tijd aan de online community. In het voorjaar wordt ook een t-shirtlijn gelanceerd. Vooralsnog is er alleen een mannenlijn. Vrouwen zijn uiteraard wel al van harte welkom in de positieve community, of om een lekker oversized trui te ontwerpen! De eerste truien zijn inmiddels verkocht en de reacties zijn lovend. Grote dromen voor de toekomst? Een positiviteits-ambassadeur die de boodschap van Supermegaflex belichaamt. Typhoon, Churandy Martina, Nathan Rutjes bijvoorbeeld. “En truien die elkaar tegenkomen. Dat zou ook leuk zijn!”, aldus Gerben.