Nieuws

/ Nieuws

Instant happiness door deze 7 dagelijkse dingen

Instant happiness door deze 7 dagelijkse dingen

Een betere wereld begint bij jezelf kan nogal ‘ver weg’ voelen. Want hoe merk jij als mini-individu op deze mega-wereld dat je bijvoorbeeld bijdraagt aan een beter milieu als je de kraan niet onnodig laat lopen? Natuurlijk moeten we het om die reden niet nalaten, maar er zijn dagelijkse dingen die je kan doen om de wereld een beetje mooier te maken waar je wél direct iets van merkt. Met Instant happiness als resultaat. 

Supermegaflex 


1. Zeg gedag tegen de buschauffeur, conducteur of beveiliger

Let er eens op hoe vaak iemand met een publieke functie écht gezien worden door het publiek, bijvoorbeeld buschauffeur of een beveliger. Voor veel reizigers en winkelaars zijn ze onderdeel van het meubilair. Een lach naar de conducteur maakt dat hij zich gezien en gewaardeerd voelt. In ruil daarvoor krijg je vast vrolijkheid door de intercom! En die beveiliger? Probeer die ook eens aan het lachen te krijgen!    

2. Wees een heer in het verkeer

Geïrriteerd getoeter, getik op een voorhoofd of bijna van je sokken afgereden worden. Dat verwacht je als je een foutje maakt in het verkeer, toch? Maar het kan je dag maken als iemand in zo’n geval vergevingsgezind naar je seint. In just a split sec het verschil tussen rotgevoel en blijheid. Moet je nagaan wat een fijn gevoel je een ander bezorgt als jij die heer in het verkeer bent. Gewoon even voor die mindfulness op de weg gaan dus. En laat eens iemand die voor haaientanden staat voorgaan. It works! (Nadat je gecheckt hebt of er geen auto achter je zit)

3. Begroet een willekeurige passant

Onderzoek vertelt dat mensen die door een vreemdeling worden erkend zich daarna meer verbonden voelen met anderen, dan als mensen bewust genegeerd worden door een voorbijganger. Dit zorgt weer een beter humeur, betere zin en meer zelfvertrouwen. En door die positieve vibe is die persoon ook weer sneller geneigd een toevallige passant te begroeten. Sneeuwbal! We zijn namelijk geneigd om emoties van anderen na te bootsen. Een minuscuul moment van positief contact met een vreemde, heeft een effect met veel langere nasleep.

4. Maak even écht tijd voor iemand op een onverwacht moment

Ogen zijn de poorten naar de ziel, alleen vergeten we in ons drukke bestaan die verbinding vaak te leggen. Hoe vaak vraag je hoe het met iemand gaat, zonder oprecht te luisteren naar zijn antwoord? En als iemand een vervelende situatie aan je vertelt, heb je jezelf er dan achteraf nooit op betrapt dat je best wat meer empathisch had kunnen reageren? Juist. Achteraf. We zijn door de dag heen altijd druk met wat we nog moeten doen. Zijn we zo gewend van elkaar. Maar wat gebeurt er als je bijvoorbeeld je collega tijdens een gesprekje bij de koffieautomaat even écht in zijn ogen kijkt? Doorvraagt op wat hij je vertelt. Gewoon, midden op de dag even tijd maakt voor zoiets. Met een klein momentje oprechte aandacht, kan een heel gesprekje naar een ander niveau getild worden.

5. Maak iemand een compliment

En als je dan toch met die collega in gesprek bent, geef hem dan eens een compliment op hoe ‘ie bezig is. Dat ‘ie op een juist pad zit, of een goede beslissing heeft genomen. Of gewoon dat je z’n jasje mooi vindt. Wedden dat hij dat niet verwacht en er meer waarde aan hecht dan hij (en jij) had gedacht?

6. Ruim een propje op

En dan hoef je echt niet je zaterdagmiddag op te offeren om met de buurtvereniging papier te prikken in de perkjes. Bij ieder blikje, flesje, servetje of plasticje dat ik op straat zie liggen, vragen wij ons altijd af wie er te lui was om naar de prullenbak te lopen. Tegelijkertijd ben je dat zelf ook als je die moeite niet even neemt. Het is iets toch iets ouderwets. Vaak zie je vooral  oude mensen – die notabene met meer moeite bukken dan ik – propjes van anderen naar de prullenbak verhuizen. Wat ons betreft: lang leve de ouderwetsheid! Kleine moeite met groot resultaat.

7. Draag een positieve trui

Want positieve teksten op kleding, stemmen de omgeving positief. Toen Supermegaflex-oprichter Gerben met zijn ‘Have a nice day’ shirt op reis was, kwam hij aan de lopende band in contact met vreemden die reageerden op zijn shirt. Door zoiets simpels als een trui met een boodschap aan te trekken, creëer je instant happiness voor de wereld om je heen.


 

#spreadpositivity & bestel je eigen, zelfgemaakte positieve trui!

Customize je positieve trui