Nieuws

/ Nieuws

Geluk zit in positieve teksten

Geluk zit in positieve teksten

Positieve teksten op kleding drukken. Dat doen we natuurlijk niet zomaar. Als je een trui draagt met een positieve tekst, stuur je positiviteit de wereld in. Je zorgt voor een glimlach bij een voorbijganger, voor een geluksmomentje bij je gesprekspartner en voor meer verbinding met de mensen om je heen. En het werkt, zo blijkt wel.

Supermegaflex


Jezelf positieve gedachten voorhouden, stimuleert het geluksgevoel. In de jaren 60 bleek uit een onderzoek naar geluk, dat mensen die een gemakkelijk leven leiden, niet per definitie het gelukkigst zijn. Geluk, zo zei het onderzoek, wordt vooral bepaald door je houding tegenover tegenslagen in het leven. Als je jezelf na tegenslagen steeds positieve gedachten voorhoudt, ervaar je uiteindelijk een hoger geluksgevoel dan mensen die in z’n geheel minder tegenslag hebben gehad.   

 

Positieve teksten op de koelkast

Toch hebben veel mensen nog de opvatting dat een gemakkelijk leven leidt tot een gelukkiger leven. De IJslandse psychologe Dóra Gudrún Gudmundsdóttir wilde dit idee uit de wereld helpen, en nam het initiatief voor een overheidscampagne ter bevordering van geluk. Ze ontwikkelde koelkastmagneten met ‘Tien geboden voor psychische gezondheid’, die verspreid werden onder de IJlandse huishoudens. De teksten op de magneten herinneren mensen aan hun geluk en gezondheid.  

Dit zijn ze:

  1. Denk positief
  2. Koester diegene die je liefhebt
  3. Leer je leven lang
  4. Leer uit je fouten
  5. Doe elke dag aan lichaamsbeweging
  6. Maak je leven niet onnodig ingewikkeld
  7. Probeer de mensen rondom jou te begrijpen en aan te moedigen
  8. Geef niet op; succes in het leven is een marathon, geen sprint.
  9. Ontdek en voed je talenten
  10. Stel doelen en maak dromen waar.    

 

Positieve teksten op kleding

Die positieve vibe, dat geluksgevoel, dat een positieve tekst aan mensen kan geven, verspreiden we via kleding. De teksten op onze kleding herinneren je eraan dat jij, jouw dag en de wereld best mooi zijn. Bovendien is bewezen dat mensen na een geluksmomentje ook sneller geneigd verbinding te zoeken met anderen. Sneeuwbaleffect!  

 Like Supermegflex op Facebook

Verbinding

Hoe dit werkt, hebben we aan den lijve (letterlijk) ondervonden. Supermegaflex-man Gerben werd enthousiast aangesproken op zijn ‘Have a nice day’-t-shirt, toen hij tijdens zijn vakantie in Florida op de bus stond te wachten. Zijn shirt was contactmaker, en wat volgde was een uitgebreid spontaan gesprek. Zulke onverwachte gesprekken maken je dag toch een stukje leuker? En dit bleef niet bij die ene keer. “Als je tijdens je vakantie wel 10 keer aangesproken wordt op je shirt, besef je dat je iets teweeg brengt.”, aldus Gerben. “Positieve teksten verbinden!” 

 

Zin in de dag! 

Niet alleen je omgeving stem je blij met een positieve trui. Je hebt toch meteen zin in de dag als je ’s ochtends je trui aantrekt met Life is Good, Let Love Rule of Lobi da Basi? Voelt toch euforisch? Een boost positiviteit voor de rest van de dag, geloof ons.

En OK, je kan er zelf niet de hele dag naar kijken. Maar als je omgeving je er al niet aan herinnert, dan doet de stof van de trui dat wel. Je wordt namelijk ook heel gelukkig van al die positiviteit in ieder vezel.  Dat voel je wel. ;-) 


#spreadpositivity & fix je eigen Supermegaflexe sweater met positieve tekst

Fix je positieve trui