Positieve gasten

/ Positieve gasten

Aan de gelukkige vinder

Aan de gelukkige vinder

In de blogserie Positieve Gasten vertellen inspirerende positiviteit-verspreiders over verbinding, geluk en hun streven naar een mooiere wereld.

Deze keer de beurt aan Yentl van de Par, initiatiefneemster van de online community Give Joy Find Joy. 


 

Wie we zijn, wat we doen of hoeveel geld we verdienen, maakt eigenlijk niet uit. Iedereen kan kleine gebaren maken om de wereld een beetje mooier te maken. Puur. Uit het hart. Juist die kleine gebaren, als ze onverwacht zijn, zijn het mooist. Ze kunnen iemand plotseling een vrolijk gevoel geven.

Je kan zomaar iemands dag maken. 

Kaartjes sturen

Zo stuur ik al jaren graag handgeschreven kaartjes naar familie en vrienden. Als ik weet dat iemand iets heeft gedaan dat hij spannend vond, schrijf ik er een compliment op. Als ik een gezellige avond met iemand heb gehad, laat ik dat op die manier nog even weten. Of gewoon een kaartje tussendoor, om te laten weten dat ik blij ben dat ik die persoon in mijn leven heb. Het brengt iedereen altijd meteen een positief gevoel.    

Het is heel persoonlijk. Dat verwachten mensen tegenwoordig vaak niet meer met al die social media.

"Het is toch fantastisch om zomaar een cadeautje te krijgen?"

Cadeautjes 

Het idee voor het Give Joy Find Joy-concept ontstond toen ik besloot dat is graag iets meer wilde doen om positiviteit in de wereld te verspreiden. Het Give Joy Find Joy-collectief laat ingepakte cadeautjes met handgeschreven kaartjes achter op openbare plekken. Een café, in de trein, of middenin de natuur. Zo lang het maar in het zicht staat voor voorbijgangers.

Aan de gelukkige vinder...

Want hoe leuk is het om iets aan iemand te geven? Een klein gebaar dat weinig moeite kost. Iets wat zijn dag een beetje mooier maakt en een glimlach op z’n gezicht tovert. Het is toch fantastisch om zomaar een cadeautje te krijgen? 

Cadeautje in de openbare ruimte

De pakjes die ik verspreid zijn boeken. Ik lees graag, maar ik lees een boek nooit twee keer. Zonde om het daarna in de kast te laten verstoffen. Boeken bestaan om gelezen te worden, dus geef ik ze via Give Joy Find Joy door.

Zo doen we dat

Bij de cadeautjes stop ik een kaartje voor de vinder. Ik schrijf er altijd iets toepasselijks op, bijvoorbeeld over de omgeving of het weer. Zodat mensen even om zich heen kijken en ervan genieten. Ook schrijf ik altijd wat positieve woorden voor de vinder. En natuurlijk kort het concept van Give Joy Find Joy. Met een verwijzing naar de Facebook en Instagram-account, en de vraag of de vinder zijn vondst op die manier aan ons wil laten weten.

Vervolgens maak ik een foto van het pakje in zijn omgeving en post het op Facebook en Instagram. Daarna is het wachten op de vinder! Regelmatig krijg ik berichten terug. Het is echt supermotiverend om enthousiaste reacties van vinders te krijgen.

Brieven, planten en dromenvangers

Je kan uiteraard van alles weggeven. Het kan ook alleen een kaartje of brief zijn. Of een plantje. Of zelfs een dromenvanger. Dergelijke cadeautjes zijn door mede-Give Joy Find Joy’ers ook weleens verspreid. Of je geeft het cadeautje dat je zelf hebt gevonden natuurlijk weer door! Zo bouwen we het netwerk uit.

Want ik doe dit niet alleen.

Het Give Joy Find Joy-netwerk

Mensen vinden het heel leuk om mee te doen aan! Inmiddels ontstaat er een netwerkje van positiviteit-verspreiders. In Nederland, maar ook in het buitenland. Ik reis veel, en deel dan daar cadeautjes uit. En omdat ik best een groot internationaal netwerk heb, is er inmiddels ook positiviteit verspreid in onder andere Zwitserland, Thailand, Curacao en Roemenië.

Like Supermegaflex

Probeer het ook eens!  

Wil jij ook ervaren hoe het is om op deze manier de wereld een beetje mooier te maken? 23 april is het World Book Day en daar haken we op in! Op deze dag proberen we met zoveel mogelijk mensen boekencadeautjes te verspreiden op openbare plekken. Je kan meedoen door een boek in te pakken met een positief kaartje erbij. Maak een foto van de plek waar je het hebt achtergelaten en post dit op Facebook onder @Givejoyfindjoy en #givejoyfindjoy.

Je bent overigens natuurlijk altijd welkom om met ons mee te doen en de wereld een beetje mooier te maken.

Spread the word en #spreadpositivity! 

 

Ben jij wel in voor meer van dit soort Positieve Gasten? Subscribe je hieronder voor onze nieuwsbrief!