Een merk met een verhaal

Herfst 2016, we praten bij aan de keukentafel. Gerben is net terug van een maand Amerika. Hij vertelt enthousiast over alle positieve reacties op zijn lievelingsshirt, met daarop 'Have a nice day'. Gerwin wil voorlopig juist even geen kleding meer kopen: tijdens zijn wandeltocht van Nederland naar Portugal realiseerde hij zich hoe weinig je eigenlijk nodig hebt.

En zo is het idee voor Supermegaflex geboren: gave kleding met positieve teksten, maar wel helemaal volgens het concept van slow fashion, dus duurzaam en OK. Dat is waar ons merk voor staat!

Met Supermegaflex willen we een bijdrage leveren aan een nog mooiere wereld. Supermegaflex spreads positivity! En dat alles zonder winstoogmerk.

Positiviteit

Al geeft het maar een glimlach op iemands gezicht, dan is ons doel al bereikt. Er is een sterke link tussen positiviteit en geluk. In The World Book of Happiness wordt deze link door ruim twintig gelukswetenschappers genoemd. Allen beschrijven ze een soort innerlijke staat van zijn. Deze laat zich het best samenvatten door het motto: 'Always look on the bright side of life.'

Met de teksten op onze kleding willen we een positieve impuls geven aan jouw dag.
En die van de mensen om je heen!

 
Verbinding

In The World Book of Happiness vertellen honderd gelukswetenschappers uit de hele wereld alles over geluk. Elke wetenschapper geeft een samenvatting van zijn jarenlange onderzoek op dit gebied.

Met stip op nummer één staat het hebben van een groot en actief sociaal netwerk van familie, vrienden, bekenden en collega’s. Tijd die je investeert in verbinding met de mensen om je heen lijkt dus het beste besteed.

Met onze kleding nodig je anderen uit tot contact en een glimlach. Verbondenheid maakt gelukkiger.

 
Persoonlijk

We zijn allemaal uniek. Zoveel mensen, zoveel meningen, waarheden en wereldbeelden. Daarom configureer je bij Supermegaflex je eigen kledingstuk. Hoe gaat dit in zijn werk?

Je eigen ontwerp in vijf stappen:

1. Kies de basiskleur van je kledingstuk
2. Bepaal welke positieve quote het beste bij je past
3. Maak een keuze uit de diverse stijlen artwork
4. Voel aan welke levendigheid je aanspreekt, van ingetogen tot uitgesproken
5. Zoek de juiste maat in de maattabel

Maak je kleding persoonlijk naar jouw eigen smaak.

 
Non-profit

Supermegaflex werkt non-profit. Om financieel duurzaam te zijn, moeten natuurlijk wel gewoon alle rekeningen voor de productie betaald worden. Blijft er onder aan de streep geld over, dan besteden we dit aan:

• het opzetten van nieuwe producten, zoals andere kledingstukken of bijvoorbeeld een dameslijn;
• het verlagen van de verkoopprijs, zodat onze kleding voor steeds meer mensen betaalbaar wordt;
• het steunen van positieve goede doelen, waarbij we open staan voor suggesties.

Supermegaflex heeft dus geen winstoogmerk. Onze winst zit in positiviteit en verbinding!